miercuri, 29 octombrie 2014

Apostazia Alfa si Omega intr-un click

Avertizare din partea Spiritului Profetic: “Cei ce-au avut ocazia de a auzi adevarul, si totusi nu fac eforturi de a-L asculta si intelege, gandind ca asa nu vor fi responsabili, vor fi considerati vinovati inaintea lui Dumnezeu tot ca si cand l-ar fi auzit si refuzat. Nu va fi nicio scuza pentru cei ce aleg sa staruie in eroare, cand ar fi putut intelege care este adevarul.” (EllenG. White, Comentariul Bíblic Adventist, vol. 7-A, pag. 262,span)

In 1844,Dumnezeu Si-a propus sa stabileasca Biserica cum nu a fost niciodata inainte in istorie sau in alta generatie. Mari oameni ca William Miller, Josua V. Hines, Joseph Bates, James White, J.H. Waggoner, Uriah Smith si J.N. Andrews, au fost special folositi de Dumnezeu pentru a scoate in evidenta marile invataturi biblice ingropate sub erorile traditiei papale. Dumnezeu, de asemenea a dat mesaje speciale de mangaiere, avertizare si calauzire spirituala prin intermediul slujirii profetice a Elenei G. White.

APOSTAZIA ALFA

Dr. Kellogg, un inventator stralucit si medic nutritionist, a fost unul dintre  personalitatile faimoase din istoria Bisericii AZS. Lumea isi aminteste de el ca a fost directorul vestitului Sanatoriu de la Battle Creek, Michigan. Biserica il aminteste pentru invataturile panteiste dezvoltate in cartea sa “Templul viu”.
  In data de 18 februarie 1902, sanatoriul din Battle Creek a fost incendiat. Dr.Kellogg imediat a facut planuri de reconstructie a sanatoriului si a cerut ajutorul Conferintei Generale. Pastorul Daniels i-a sugerat dr.Kellogg ca sa scrie o carte simpla despre fiziologie si sanatate si ea sa fie vanduta de biserica in Statele Unite, iar prin vanzarea a 500 de mii de exemplare,  ceea ce se va castiga sa fie folosit pentru a reconstrui sanatoriul.
Dr. Kellogg a pregatit repede manuscrisul si un comitet a fost desemnat pentru a revizui cartea. Comitetul Conferintei Generale nu a publicat cartea pentru ca ei au observat ca aceasta continea invataturi panteiste in ce priveste personalitatea lui Dumnezeu. Dupa ce liderii au refuzat sa publice cartea lui Kellogg, e la ordonat aceasta la revista Review and Herald. O luna dupa aceea, revista Review and Herald a luat foc si placile cartii ce erau pregatite in tipografie au fost distruse complet de incendiu.

In 16 martie1903, Ellen G.White a scris lui Kellogg: “Dumneata nu esti lamurit cu privire la personalitatea lui Dumnezeu, care este totul pentru noi ca popor. Dumneata ai distrus pe Insusi Dumnezeu.” E.G.White, Scrisoarea 300, 1903 .
După distrugerea plăcilor cartii în incendiul de la editura Review&Herald, mulţi au sperat că Dr. Kellogg nu va mai publica ”Templul viu”. Dar, mai degrabă decât a accepta avertismentul mesajului lui Dumnezeu, el a trimis manuscrisul la o tipografie comercială în Battle Creek şi 3.000 de exemplare de carte au fost tiparite şi au început să circule liber între adventiştii de ziua a şaptea. Nu numai ca aceasta a fost alfa crizei doctrinare, dar de asemenea, a avut loc un conflict de putere, conflictul fiind o dezbinare permanenta în denominatiunea Adventista. Multi au acceptat învăţăturile Dr. Kellogg ca fiind noua lumină. Kellogg a sustinut că el a demonstrat ceea ce Ellen G. White predica cu multi ani inainte. Dar Ellen G.White neaga aceasta.

Multi adventisti cred ca invataturile eronate ale lui Kellogg erau numai in ce priveste panteismul. Dar multi nu stiu ceea ce el a omis in scrisorile catre G.I.Butler. Pentru Kellogg cea mai importanta intrebare prezentata in Templul viu era aceasta: Este Spiritul Sfant o persoana sau nu?”
Liderii au incercat sa convinga pe Kellogg ca Duhul Sfant nu era o persoana separata de Tatal si Fiul, si ca El este natura interna ce o impart intre Ei. Insa Kellogg a apelat la citate spuse de Ellen G.White si a incercat sa justifice noua sa invatatura. 

Din ce motiv liderii erau surprinsi si deranjati de Kellogg si de invataturile sale speculative in ce priveste Duhul Sfant si trinitatea? Pur si simplu pentru ca in acel timp biserica adventista era strict nontrinitariana, asa cum se dovedeste prin crezul fundamental intalnit pana in anul 1917 si cartile publicate in acea vreme. Toti liderii bisericii si majoritatea adventistilor erau in armoníe cu acest crez. Orice persoana care ar fi publicat sau invatat concepte panteiste sau trinitare era in total dezacord cu fundamentul  bisericii stabilit de-a lungul timpului, asupra invataturii despre Dumnezeu. Chiar daca Dr.Kellogg a continuat sa citeze pe Ellen G.White pentru a aproba invatatura sa, ea a crezut ca aceasta criza era cea mai mare controversa pe care biserica adventista o infrunta.

In 1904 EllenG.Wite a publicat un articol intitulat ”Fundamentul credintei noastre”. In acest articol ea avertizeaza asupra pericolului, spunand: ”Ca popor trebuie să stăm ferm pe platforma adevărului etern care a trecut testul si examenul. Trebuie să ne agăţam de stalpii nostri de credinţă în condiţii de siguranţă. Principiile adevărului pe care Dumnezeu ni i-a descoperit sunt fondati numai pe adevar. Ei ne-au facut ce suntem astazi.Timpul nu a diminuat valoarea lor. Am fost instruita de Mesagerul ceresc că o parte din raţionamentul cartii Templul viu este nesănătos şi că acest raţionament ar rasturna lumina adevărului prezent. Se introduce ceea ce nu este altceva decât speculaţii cu privire la personalitatea lui Dumnezeu şi unde este prezenţa lui. Nimeni pe acest pământ nu are dreptul de a specula pe aceasta tema." Apoi ea adaugă:"teoriile spiritiste despre personalitatea lui Dumnezeu, urmate de concluziile logice, distrug întregul sistem creştin.”E. G. White, Mesaje Selectate, vol. 1,Pág. 238, ed.spaniola

APOSTAZIA OMEGA

Ellen G. White numeste speculatiile despre Dumnezeu ale lui Dr. Kellogg ca fiind Alfa sau începutul ereziilor mortale. Ceva mai mult, a prezis că Ωmega, sau sfarsitul acestor erezii doctrinare, vor fi introduse in Biserica intr-un timp din viitor. Ea scrie: Nu va înşelaţi, mulţi vor cădea de la credinţă, acordând atenţie spiritelor inselatoare şi doctrinelor de demoni. Avem acum înainte noastra alfa acestui pericol. Omega va fi de o natură coplesitoare.” E.  G.White, MesajeSelectate,vol. 1, pág. 231, ed.spaniola.

Ellen G. White prezice că Ωmega ereziilor doctrinare va intra in Biserica, iar în acelaşi articol, ea prezice rezultatele teribile şi consecinţele acestei schimbări doctrinare: “Inamicul sufletelor a căutat să introducă presupunerea că ar trebui efectuata o reformă majoră între adventiştii de ziua a şaptea şi că această reformă ar consta in renuntarea la doctrinele care sunt pilonii credinţei noastre şi ca ar trebui sa începem un proces de reorganizare. Dacă se va efectua această reformă, care ar fi rezultatul? Principiile adevărului pe care Dumnezeu în înţelepciunea Sa le-a dat rămăşiţei Bisericii ar fi aruncate. Religia noastră ar fi schimbata. Principiile fundamentale care au susţinut lucrarea în ultimii cincizeci de ani ar fi considerate ca o eroare. O nouă organizaţie ar fi stabilita. Cărţi pentru o nouă orientare ar fi scrise. Aceasta va introduce un sistem de filozofie intelectuală. Fondatorii acestui sistem ar merge la oraşe şi ar face un lucru minunat. Desigur, aceasta ar minimaliza importanta sabatului şi, de asemenea, pe Dumnezeu care l-a creat. Nu ar fi permis ca nimic sa se interpuna în calea noii mişcari. Liderii ar învăţa că virtutea este mai bună decât viciul, dar punand deoparte pe Dumnezeu, ar hotări să se bazeze pe puterea umană, care nu are nici o valoare fără Dumnezeu. Baza lui ar fi construită pe nisip, şi furtuna şi ploile ar mătura structura. E.G.White, Mesaje Selectate, vol.1, pág.205,206,ed.spaniola

APOSTAZIA OMEGA DEJA S-A IMPLINIT!

DOCTRINA TRINITARA A FOST VOTATA IN ANUL 1980 IN CADRUL CELOR ”27 PUNCTE DE DOCTRINA FUNDAMENTALE”, IN TIMPUL CONFERINTEI GENERALE DIN DALLAS, TEXAS.

Asa se implineste prezicerea Ellenei G,White cu privire la Ωmega. Religia noastra ar fi schimbata, fundamentele principale ce au sustinut lucrarea primilor cincizeci de ani ar fi socotite ca erori.”

In revista Ministry, faimosul autor si profesor al institului Andrews University,
George Knight, face o incredibila declaratie. El spune: “Mulţi dintre întemeietorii adventismului de ziua aşaptea nu s-ar alătura bisericii de astăzi dacă, pentru aceasta, ar trebui să accepte cele 27 de puncte fundamentale de credinţă cuprinse în cartea Adventiştii de ziua şaptea cred… Mai precis, ei nu ar fi în stare să accepte punctul numărul 2, care se referă la doctrina trinităţii.. Pentru Joseph Bates,Sfânta Treime nu a fost o doctrină a Scripturilor; pentru James White, era acea veche doctrina absurda; si pentru M. E. Cornell era rodul marii apostazii care se afla impreuna cu doctrine precum pazirea duminicii şi nemurirea sufletului. Şi in acest fel, multi dintre fondatorii adventişti de ziua a şaptea ar avea probleme să creadă in punctul numărul patru, care susţine că Hristos este atât veşnic cat şi Atotputernic Dumnezeu. Pentru J. N. Andrews, fiul lui Dumnezeu a avut ca tata pe Dumnezeu şi cândva în eternitate a avut un început; şi E. J.Waggoner din Minneapolis, faimos in 1888, a scris în 1890 că a fost un timp când Hristos a procedat de la Dumnezeu, dar că acel timp a fost atât de departe în zilele de eternitate, incat pentru înțelegerea finită  este practic fara inceput. Nu mulţi dintre liderii Adventisti de ziua a şaptea ar putea accepta credinţa numărul cinci care implică personalitatea Duhului Sfânt. Uriah Smith, de exemplu, nu numai ca a fost non-trinitarian şi semi-arrian, ca mulţi dintre colegii săi, dar, de asemenea, ei vedeau Duhul Sfânt ca o emanaţie divină si misterioasa a Tatalui si a Fiului, pentru a duce la bun sfarsit infinita lor creatie.” GeorgeKnight, Ministry Magazine, Octombrie 1993, pág. 10.

George Knight nu numai ca are suficient curaj pentru a admite ca trinitatea este un schimb radical in doctrínele adventiste, dar el este direct si suficient de cinstit pentru a clasifica aceasta invatatura ca fiind NouaTeologie Adventista.

Aceasta noua teologie spune astfel:
“Relaţia Tată-Fiu în Dumnezeire trebuie înţeleasă într-un sens metaforic şi nu într-un sens literal” (Max Hatton “Understanding the Trinity” p. 97)
„Pentru a eradica păcatul şi rebeliunea din univers şi pentru a restaura armonia şi pacea, una dintre Fiinţele divine a acceptat şi a intrat în rolul Tatălui, o alta în rolul Fiului. Fiinţa divină care a mai rămas, Spiritul Sfânt, vă participa şi el în împlinirea planului de mântuire… Acceptând rolurile pe care le-a avut planul, Fiinţele divine nu şi-au pierdut nici una din puterile Dumnezeirii… Fiinţele divine au intrat în rolurile asupra cărora au fost de acord înainte ca temelia pământului să fie aşezată.”(Adventist Review „Săptămâna de rugăciune,” 31 Octombrie 1996)
“Din Scripturi poate fi dedus faptul că atunci când Dumnezeirea a pus la punct planul de mântuire într-un anume punct din veşnicia trecută, Ei şi-au asumat anumite poziţii sau roluri pentru a asigura condiţiile îndeplinirii planului.” („Semnele timpului,” Iulie 1985).
Există dovezi pentru aceste afirmaţii? Există macăr un singur verset sau citat pentru aşa ceva? Fraţii mei, ascultaţi ce spune cuvântul lui Dumnezeu:
“Şi dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfîntă, scrise în cartea aceasta” Apoc. 22: 19 Este foarte periculos să inventăm teorii şi să le adăugăm la cuvântul lui Dumnezeu!!!
Cuvantul Domnului spune foarte clar in 1 Cor.8,5.6:  ”Căci chiar dacă ar fi așa numiți „dumnezei” fie în cer, fie pe pământ (cum și sunt în adevăr mulți „dumnezei” și mulți „domni”), totuși pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile și pentru care trăim și noi, și un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile, și prin El și noi.”

Satana a fost cel care a inspirat prima data ca romano-catolicismul sa faca compromisuri cu păgânismul şi să predea un concept fals despre Dumnezeu,cu dogma pagana a Sfântei Treimi. Aici se trateaza despre presiunea religioasa de la consiliul de la Niceea, din anul 325 si 681 d.H, asa cum afirma si pionierii adventisti. Oricine nu se armoniza doctrinal cu catolicismul era scos în afara legii ca eretic, persecutat, torturat şi ucis. Crezul catolic al Sfântei Treimi este standardul menţinut ca examen al credinţei creştine ortodoxe de şapte sute de ani. Majoritatea bisericilor protestante aplică doctrina catolică a Sfintei Treimi ca cel mai important examen pentru a intra in randurile altor biserici. Oricine care se inscrie la doctrina trinitatii este binevenit in ecumenism (sau uniunea bisericilor, asa cum declara si papa Ioan Paul II). În acelaşi timp, orice biserică care respinge doctrina Treimii este denunţata şi desemnata de protestanţii evanghelici ca fiind o secta "periculoasa". Inca de la începuturile sale timpurii, Biserica Adventista de ziua aşaptea nu a acceptat sau promovat doctrina catolica trinitară.

Pentru ce motiv credeti ca Biserica Adventista nu mai este considerata demult ca o secta?
Cum se face ca Romano-catolicii si Protestantii in general au devenit mai toleranti si simpatizanti ai mesajului Adventist? Sau poate acest lucru se datoreaza schimbarilor semnificative de doctrina si mesaj, pentru a castiga acceptare, favoruri si popularitate?...

Acum ati aflat in cateva cuvinte pentru ce motiv adventismul modern aschimbat pozitia in ce priveste Dumnezeirea. Acest motiv de adaptare la contextul religios actual este sprijinit, printre alte schimbari, si de noii pasi teologici facuti prin aprobarea hirotonirii femeilor ca pastor si prin aprobarea membrilor homosexuali in biserica. Aceste schimbari teologice noi au intrat pe poarta din dos si au fost acceptate ca fiind naturale. Alte schimbari vizibile, cum ar fi dansul, stilul de muzica, adaptarea la moda extravaganta,etc, au parut instantaneu, odata cu trecerea fiecarei generatii. Explicatia simpla pentru intrarea acestui ”foc strain” in biserica este ca odata cu startul pentru apostazia Omega (adica acceptarea dogmei trinitatii), poarta pentru celelalte compromisuri seculare a fost deschisa iremediabil.

Apelul de fata este pentru a trezi interesul in studiul acestei teme, care vizeaza atat viitorul bisericii, cat si problema mantuirii personale, deoarece deja ne aflam in Apostazia Omega. Nu discutam despre ceva secundar, cum multi isi imagineaza. Si daca cineva s-ar gandi ca se trateaza de o simpla interpretare, este posibil ca Satana sa vina cu propria lui versiune. Dupa cum Lucifer insusi, fiind in cer a dorit sa fie unul dintre Fiintele adorate, si nu si-a putut implini dorinta, este posibil totusi ca prin acceptarea voluntara a unui duh ce nu apartine Sfatului ceresc al Tatalui si al Fiului, acelasi Lucifer sa ocupe pozitia a treia ca dumnezeu in inima noastra.

Din păcate, teologii moderni adventisti nu pot intelege această profeţie, pentru că aceasta ar însemna o lovitură împotriva structurii ecumenice şi trinitare ale organizației actuale. Dar azi Dumnezeu spune tuturor: "Astfel spune DOMNUL: Staţi pe căi şi vedeţi şi întrebaţi de cărările cele vechi, unde este calea bună; şi umblaţi în ea şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Dar ei au spus: Refuzăm să umblăm în ea ! Deasemenea am pus paznici peste voi, spunând: Daţi ascultare la sunetul trâmbiţei. Dar ei au spus: Refuzăm să dăm ascultare." (Ieremia 6,16.17 BibliaFidela). Mântuitorul nostru şi Domnul Isus Hristos a spus: "Şi aceasta este viaţă eternă: să te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Cristos, pe care l-ai trimis." (Ioan 17:3 Biblia Fidela). Acesta este motivul pentru care trebuie sa decidem a crede intre ceea ce Dumnezeu vrea sa cunoastem despre El sau ceea ce teologii si liderii religiosi vor ca noi sa credem. Să ne amintim că de cunoaşterea corectă a lui Dumnezeu, prin Fiul său divin, Isus Hristos, depinde mântuirea noastră şi siguranţa veşnică (Ioan 14:6)

Priviti punctul de vedere al Bibliei si comparati-l cu crezul dvs actual:
•      Un singur Dumnezeu personal si Forta Suprema a Universului, Tatal Cel vesnic: Deut. 6:4; 1 Cor. 8: 4, 6;Ioan 14:1;17:3; Mar. 12:28-34.
•      Isus Hristos, Unicul Fiu Divin al lui Dumnezeu, iesit literal din aceeasi substanta si natura a Tatalui, Uns ca Dumnezeu de Tatal Sau: Ioan 1: 1, 14; 3:16; 14:1; 17:3; Prov. 8:12, 22-31; 1Cor. 1:24; 8:5.6.
•      Manifestarea lui Dumnezeu si a Fiului Sau, prin intermediul Spiritului Sfant, omniprezenta Lor: Ps. 139:7; Ioan 4:24; 14:16-23; Gal. 4:6; Efes. 4:30.

CERCETATI SCRIPTURILE SI VETI GASI SI MAI MULTE EVIDENTE ASUPRA ACESTUI ADEVAR !

" SI VIATA VESNICA ESTE ACEASTA: SA TE CUNOASCA  PE TINE, SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT, SI PE ISUS HRISTOS, PE CARE L-AI TRIMIS TU." Ioan 17:3

EVITATI OMEGA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.