sâmbătă, 13 decembrie 2014

BIBLIA CONTRAZICE CRESTINISMUL ACTUAL

  1. Crestinismul actual sarbatoreste Craciunul ca fiind ziua de nastere a lui Isus Hristos.
  2. Biblia nu mentioneaza ziua de nastere, nu comemoreaza si nu sfatuieste asa ceva. Izvoarele istorice confirma ca 25 decembrie este ziua de nastere a zeului pagan Tamuz si chiar biserica ortodoxa confirma preluarea acestei sarbatori care initial nu avea de a face cu nasterea Mantuitorului. Biblia condamna orice asemanare cu inchinarea idolatra a lumii pagane.
  1. Crestinismul actual serbeaza Duminica ca fiind ziua cea sfanta de inchinare instituita de imparatul Constantin cel Mare la anul 321 d.H.
  2. Biblia nu mentioneaza aceasta zi de inchinare, nu comemoreaza si nu sfatuieste asa ceva. Dimpotriva, ea mentioneaza Sabatul (sâmbăta) ca fiind ziua a saptea randuita pentru poporul lui Dumnezeu care asculta de Domnul Sabatului.
  1. Crestinismul actual afirma ca Legea celor zece porunci este desfiintata de Hristos si pironita pe cruce, deci crestinul este liber si nu mai are nici o obligatie de ascultare.
  2. Biblia afirma ca Legea este negresit sfanta, dreapta si buna, ca de fapt crestinii nu desfiinteaza prin credinta legea, ci o intaresc, si ca pe cruce a fost pironita legea scrisa de Moise ce cuprindea porunci privitoare la jertfe si randuieli legate de acestea.
  1. Crestinismul actual crede in nemurirea sufletului, in viata imediat dupa moarte, sau intr-o viata de asteptare in purgatoriu, ori intr-o viata de asteptare intr-o sfera a unei lumi invizibile pana la inviere, sau intr-o viata vesnica petrecuta in chinurile unui iad vesnic.
  2. Biblia afirma ca sufletul care pacatuieste moare, singurul care are nemurirea este Dumnezeu, că in momentul acesta cei morti asteapta in tarana pamantului invierea pentru a primi rasplata. Mortii nu sunt in rai sau in iad, ci in Locuinta mrtilor, unde nu este nici intelepciune, nici stiinta si nici vreo alta lucrare.
  1. Crestinismul actual crede intr-un iad vesnic care ori este deja prezent sub pamant, ori va fi prezent la sfarsitul lumii cand pamantul va arde chinuind vesnic pe Satan si pe cei pacatosi.
  2. Biblia afirma ca in prezent iadul nu exista, ci este pregatit pentru sfarsit celor pacatosi. Si nu poate fi vesnic, focul lui este vesnic ca si al Sodomei, care a fost distrusa de un foc vesnic, care astazi nu mai arde... Astfel spune ca Satan si toti ai lui vor fi nimiciti cu desavarsire si nu vor mai ramane nici radacina si nici ramura dintre ei.
  1. Crestinismul actual, in special cel catolic si ortodox, detin cultul sfintilor morti, cultul martirilor, cultul fecioarei Maria si alte numeroase traditii stramosesti.
  2. Biblia nu sfinteste asemenea culte, nu comemoreaza si nici nu sfatuieste asa ceva, ci dimpotriva condamna inchinarea la morti, femei, chipuri sau moaste, si le demasca ca fiind idolii imprumutati de la pagani.
  1. Crestinismul neo-pagan catolic si ortodox practica botezul pruncilor.
  2. Biblia nu sfinteste, nu practica si nu sfatuieste botezul decat pentru persoanele care pot accepta voluntar si marturisi public credinta lor.
  1. Crestinismul actual este unit cu guvernarea civila.
  2. Biblia condamna amestecul bisericii cu statul si al statului cu biserica.
  1. Crestinismul actual se inchina la Dumnezeul trinitar format din trei persoane divine diferite, co-egale si co-eterne, dupa dogma catolica si niceeană adoptata in anul 325 d.H.
  2. Biblia nu confirma existenta celor trei persoane diferite, nu le stabileste co-egale si nici co-eterne. Invatatura ebraica si a profetilor evrei de asemenea nu confirma aceasta. Invataturile pagane, persane, egiptene si grecesti au in compozitia lor aceste elemente trinitare. In schimb, Biblia confirma originea eterna a Fiului Intai nascut din Tatal, unitatea Tatalui cu Fiul, subordonarea vesnica a Fiului față de Tatal, omniprezenta Lor prin intermediul Spiritului Lor, care le este dat oamenilor ca inlocuitor al prezentei umane a lui Hristos pe pamant. (Invatatura lui Pavel despre dumnezeire se concretizeaza in 1 Cor.8,5.6 si 2 Cor.3,17.)
  1. Crestinismul actual in general nu propovaduieste iminentul sfarsit al tuturor lucrurilor, ci conserva acest eveniment pentru un viitor indepartat, pentru ca linistea publica sa nu fie tulburata in mod ridicol spre un eveniment ce poate fi numai simbolic.
  2. Biblia avertizeaza asupra deteriorarii pamantului din toate punctele de vedere, fapt ce va culmina cu interventia revenirii literale a lui Isus Hristos pentru a salva poporul Sau, pentru a curati planeta de elementele pacatului, si pentru a restabili un nou inceput pentru cei mantuiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.