vineri, 29 iulie 2011

Cum poți ști dacă există ecumenism în biserica ta
“Obiectivul ecumenismului este unirea cu Biserica Catolica. Lumea este in asteptarea unei “unitati simfonice” (cardinal William Levada, prefectul Sacrei Congregatii a Doctrinei de Credinta, fosta Inchizitie) Permalink: www.zenit.org


Cum se poate afla daca biserica ta a fost infiltrata de sistemul ecumenic?

Probabil crezi ca in biserica ta nu exista crestini ecumenici. Verifica prin aceste chestionari:


1.- Este de acord biserica ta cu noile reglementari prevazute de statele europene de a se amesteca statul in treburile interne ale bisericii, unde biserica nu mai are dreptul sa hotarasca administrativ si biblic in dreptul membrilor sai?

2.- Inca mai prezinta biserica ta papalitatea ca fiind Anticristul sau acest lucru apartine trecutului, evitand aceasta tema pentru a nu deranja relatiile cu crestinii catolici?

3.- Realizeaza biserica ta servicii de cult de stil celebrare ce sunt mai contemporane cu epoca noastra si introduce muzica ritmica? Acesta a fost parte din planul papalitatii expus in Consiliul Vatican II.

4.- Da uitarii, biserica ta, invataturile istorice si conservatoare, orientandu-se a practica obiceiuri moderne, eliminand astfel vechile adevaruri sub motivul ca apartin altor timpuri?

5.- Publicatiile bisericii tale gasesc sa relateze lucruri bune, de apreciat, in ce priveste sistemul papalitatii, considerand pe liderii acestuia ca fiind deschisi si reconcilianti?

6.- Este biserica ta dispusa sa se uneasca cu miscarea ecumenica, aceasta insemnand chiar sa sacrifice unele invataturi sau principii care pana acum le pastra ca adevaruri fundamentale?
“Stiu bine ca…se vor vari intre voi lupi rapitori, care nu vor cruta turma, si se vor scula din mijlocul vostru oameni, care vor invata lucruri stricacioase…” Faptele Apostolilor 20:29.30

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.