sâmbătă, 28 mai 2011

Uite lupul!...Nu e lupul!...


Sfarsitul lumii a fost inca o data amanat. Multi creduli au rasuflat usurati, iar multi naivi au ramas dezamagiti. Dar si multi atei sau gnostici au ras in nas panicarzilor crestini. Ceva ramane clar: a predica data fixa a sfarsitului lumii este un abuz condamnat de Biblie, si in curand nimeni nu va mai crede nici chiar avertizarile cele mai grave. Se pare ca Harold Camping nu a ramas satisfacut de ridicolul provocat in 21 mai, iar acum anunta senin ca in 21 octombrie va fi judecata finala. Dar cum ramane cu rapirea bisericii, deoarece anterior Harold Camping a declarat ca rapirea bisericii lui Christos va avea loc pe 21 mai, iar judecata finala sau sfarsitul lumii va fi pe 21 octombrie. Dupa cum se vede el a mai pus o carte in joc avand riscul sa piarda toata credibilitatea - credibilitate ce nici macar personal nu si-o respecta, dat fiind ca a mai prezis in 1994 acelasi eveniment...
Camping argumenteaza ca apocalipsa va incepe cinci luni dupa 21 mai, cand lumea va fi cuprinsa de o minge de foc. "In 21 mai, spune el, a fost o zi invizibila (simbolica), in care a avut loc o judecata spirituala, dar data si structura in sine raman aceleasi". "Am spus mereu ca 21 mai este ziua, dar nu am inteles semnificatia spirituala.
21 mai este ziua in care a venit Christos si a pus intreaga lume sub judecata", a mai spus Camping.
Cand Camping si-a dat seama de esecul prezicerii, s-a simtit atat de abatut incat s-a refugiat intr-un motel cu sotia sa, desconectandu-si chiar si telefoanele. Radio Family International, care ii apartine, a cheltuit milioane de dolari, unii provenind din donatiile sustinatorilor, iar mai mult de 5000 de afise publicitare despre ziua judecatii finale au fost raspandite pe tot globul. In anul 2009, Family Radio a raportat fiscului ca a primit 18,3 milioane de dolari in donatii si ca detine bunuri in valoare de 104 milioane de dolari, incluzand 34 milioane in actiuni si alte valori publice. Un lucru este vizibil: in ciuda impactului burlesc international, el continua sa vorbeasca despre ziua finala chiar si ascuns dupa zidurile locuintei sale, unde nu patrunde massmedia. Oare sustinatorii sai ii vor mai da credibilitate? E posibil ca acest pastor sa utilizeze influenta sa pentru a se imbogati si mai mult? Este posibil ca acest strigat sa devina un mit urban si curand nimeni sa nu mai creada ca totusi Ziua Domnului va veni? Oare Camping nu a citit Biblia, in care scrie si versetul:
"Cat despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu stie nimeni, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal. Luati seama, vegheati si rugati-va; caci nu stiti cand va veni vremea aceea."(Marcu 13:32.33)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.